08. september 2021

Soul Sessions Youngs

Torsdag og fredag kveld under Torguka er det Soul Sessions Oslo som samler Oslos unge til både panelsamtale, dansejam og hiphop battle i det store teltet.

Store deler av programmet under Torguka er rettet mot unge. Soul Sessions Oslo er ryggraden i hiphop og streetdans-kulturen i Norge. Under Torguka ønsker de å vise frem det beste fra subkulturen i det store teltet.

På torsdag 18.00-19.00 blir det panelsamtale om mangfold, toleranse, inkludering, fellesskap, mestring, identitet og møteplasser for unge utenfor den organiserte aktivitetsarenaen. 

I panelet sitter Hamda Barise (danser og engasjert ungdom), Jonathan Castro (rapper og leder av Hiphop 101), Belinda Braza (danser, koreograf og kunstnerisk leder for Det Norske Teater på Rommen Scene) og Stian Schjelderup (byaktivist, arkitekt, dansepappa - og forøvrig med i Torginitiativet). Moderator er Mathias Jin Budtz (danser, koreograf og kunstnerisk leder i Soul Sessions Oslo)

Fra 19.00-21.00 avsluttes kvelden med streetdance-jam med DJ Melangé og showcases med Seaa Company og Floorknights Crew i storteltet.

På fredag blir det hiphop-battle fra 17.30-22.00 med DJ Melangé og MC Dark Marc og Yurleyley (dEEp doWN dopEiZM). Dommere er Marikken H.B (Cre-8) – Norge, Niako (Legion X, Hiphop 4 Hope) – Frankrike, Comics (dEEp doWN dopEiZM, The Kings Room) – Portugal. Flere av Oslos og Europas beste streetdansere kommer!

Meld deg på arrangementet på Facebook

Om Soul Sessions Oslo:

Soul Sessions Oslo er en organisasjon som jobber for å fremme hiphop-kulturen i Norge. De har rusfrie dansearrangementer som; jams, fritreninger, battles, workshops, panelsamtaler og foredrag. Vi vil åpne opp denne fantastiske kulturen for alle – uansett erfaring og alder!

Soul Sessions Oslo ble etablert i vinteren 2009 av Camilla Tellefsen og Mathias Jin Budtz, og senere samme året ble organisasjonen videreutviklet i samarbeid med Inger-Reidun Olsen. Siden 2010 har Soul Sessions jobbet med et styre på cirka 10 stk. som har organisert ukentlige treninger, månedlige jams på The Villa og den årlige festivalen Soul Sessions Extended. I mars 2016 flyttet de inn på Sentralen i Oslo sentrum og ble en del av Sentralens programtilbud for barn, ungdom og profesjonelle dansekunstnere

Målet er å inspirere norske dansere, DJs og andre artister innen streetsjangeren ved å fungere som en plattform for egentrening og utvikling. Dette gjør de ved å invitere noen av de fremste innen sine felt fra inn- og utland.

Soul Sessions Oslo vil samle hip hop og street dance miljøet i Norge og inspirere til en positiv utvikling av streetdansen og dens ulike sjangre. En viktig del av dette er kulturens historie. De ønsker å gi god informasjon gjennom åpenhet og å invitere workshopholdere som generøst deler sin kunnskap om kulturen.

Andre saker

11. desember 2022

Youngstorget trenger mer kjærlighet, ikke mer øl

11. desember 2022

For the love of squares

21. april 2022

Disse strategiene stiller alle seg bak!

31. mars 2022

Syv strategier for Youngstorget

05. november 2021

Torguka i film og bilder

12. september 2021

Tusen, tusen takk for denne gang!

06. september 2021

Big Dipper presenterer konserter på Youngstorget under Torguka

06. september 2021

Idèmyldring: Kan vi sammen gi nytt liv til Oslos viktigste torg?