06. september 2021

Big Dipper presenterer konserter på Youngstorget under Torguka

Torguka på Youngstorget 9-11 september handler om å revitalisere Oslos største torg og gjøre det til en destinasjon for matkultur og byliv for en ny generasjon Oslofolk og besøkende. Lørdagen blir det ekstra hyggelig, når torget i tillegg fylles med live musikk!

Fra hele byens omland kommer aktører i det økologiske mat- og drikkefeltet for å selge sine produkter direkte til deg fra en bod på Youngstorgets historiske brostein. 

Vi har vært så heldig å få den lokale kvalitetsleverandøren innen musikk og vinylkultur, Big Dipper, til å kuratere en scene med fire artister de vil løfte fram i 2021: Johan Berggren, Jørund Vålandsmyr & Menigheten, Marthe Lea Band og Hilma Nikolaisen

En bonus gratisfestival i sentrum sent i den gode 2021-sommeren altså, med psykedelisk pop, vakker americana og romsterende jazz på løpende bånd, alt sammen av skyhøy kvalitet selvsagt!

Ta med deg familie og venner, fyll opp handlenettet med noe spennende og godt, slapp av og nyt ettermiddagen med topp musikk – det er gratis og alkoholfritt. 

Programmet er:
15:00 Johan Berggren
16:00 Jørund Vålandsmyr & Menigheten
17:30 Marthe Lea Band
18:30 Hilma Nikolaisen

Om Big Dipper:
Big Dipper er en platebutikk i Oslo sentrum med nettbutikk for hele landet. Med spesielt fokus på vinylformatet og et bankende hjerte for norsk musikk har de holdt det gående siden 1999, aldri mer enn et steinkast unna Youngstorget.
I deres butikk finner du i tillegg til et bredt utvalg av plater og utvalgte Hifi-produkter også en liten scene hvor de stadig arrangerer konserter med både norske og internasjonale artister. 

«Til Torguka har vi invitert et knippe av våre favoritter, som alle har gjort seg sterkt bemerket i platehyllene hos oss den siste tida.»
- Andreas Leine Jakobsen, Big Dipper

Om artistene:

JOHAN BERGGREN

Berggren gjør norsk countrymusikk. Nei, forresten –Berggren gjør køntri på sitt eget vis. Og synger på norsk. Visst forstår man at han har en Merle Haggard-plate eller to, men han imiterer aldri. Intuitivt har Berggren forstått countrymusikkens sjel og hjerte. Han behersker det musikalske uttrykket og låtskriverkunsten fullt ut. Musikken i seg selv er likebehagelig som et par gode, inngåtte boots. Han finner kanskje ikke opp hjulet på nytt, men trenger man det når det køntrihjulet allerede ruller så bra?

JØRUND VÅLANDSMYR & MENIGHETEN 

Jørund Vålandsmyr & Menigheten vant akkurat SPELLEMANNSPRISEN i klassen Country for debutalbumet "Til dere som er lykkelige". Vålandsmyr har i mange år gjort seg bemerket på den norske og internasjonale country-scenen med sin utrolige stemme og med bandet Country Heroes. Nå har han funnet poeten i seg selv og skriver mørke tekster om livet og kjærligheten. Om det å komme til storbyen og føle seg forlatt, eller sveket av noen du elsker. Musikken har fortsatt country i bunn, men flørter nå med rock, psykedelia og jazz. «Americana for viderekommende», kaller noen det. 

MARTHE LEA BAND

Marthe Lea har gledet iherdige lyttere fra hun var ung medlem i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz til trioplata «Bayou», utgitt på ECM Records med Ayumi Tanaka og Thomas Strønen. Gleden var stor da hun startet sin egen kvintett i 2018, på den tiden som et reint improvisert band. I år overrasket bandet med sin debutplate «Asura», hvor låter tydelig inspirert av folketradisjoner fra fjern og nær blir presentert. I tillegg til sine respektive instrumenter sjarmeres det med gonger, perk, fløyter og annet som resonerer. Musikernes bakgrunner og interesser forplanter seg i sjelfulle vibrasjoner, og dette er musikk skapt for feiring!

HILMA NIKOLAISEN

Hilma Nikolaisen har gjennom sin mangefasetterte karriere vært del av flere ulike musikalske konstellasjoner. Veien har gått fra teenage-trioen Umbrella, til The Loch Ness Mouse, Serena-Maneesh, og senere år som bassist for Anne Grete Preus. 
Etter to kritikerroste soloalbum i retninger av groovy gitarrock har Hilma Nikolaisen nå tatt et overraskende skritt til siden, med et nedstrippet og nærmest akustisk uttrykk. Hennes ferske tredjealbum Heritage har fått enorm tilbakemelding og toppet karakterskalaen hos flere norske musikkanmeldere.

Følg arrangementet på Facebook og meld deg på. Konsertene er gratis, så det blir førstemann til mølla, innenfor de smittevernreglene som gjelder.

Andre saker

11. desember 2022

Youngstorget trenger mer kjærlighet, ikke mer øl

11. desember 2022

For the love of squares

21. april 2022

Disse strategiene stiller alle seg bak!

31. mars 2022

Syv strategier for Youngstorget

05. november 2021

Torguka i film og bilder

12. september 2021

Tusen, tusen takk for denne gang!

06. september 2021

Idèmyldring: Kan vi sammen gi nytt liv til Oslos viktigste torg?