11. desember 2022

For the love of squares

Torsdag 1. desember inviterte Torginitiativet og Grape Architects til en minikonferanse i London. Vi tok til orde for mer kjærlighet til Youngstorget.

Konferansen hadde overskriften "London Calling", og var lagt til samme dag som Oslos ordfører Marianne Borgen skulle være med på tenningen av Oslos juletre på Trafalgar Square.

Geir Rognlien Elgvin, en av Torginitiativets medlemmer og prosjektdirektør i Grape, organiserte konferansen. Han hadde sikret et foredrag fra Spencer de Grey, Foster+Partners, som kunne fortelle om hvordan de hadde jobbet med å transformere hele Trafalgar Square. Over 70 tilreisende fra Norge deltok, de fleste av dem fra Oslo.

Etter en velkomst fra ordføreren presenterte Øystein Aurlien og Ragnhild Foss Pedersen Torginitiativets arbeid for Youngstorget de siste par årene. Aurlien innledet, med en historisk innledning om Youngstorget, helt fra det bare var en løkke og ble til Nytorvet, frem til fontena ble satt opp (og kastet, for så å komme tilbake igjen), til bakgrunnen for Torginitiativet og de syv strategiene som var utviklet. Deretter fortsatte Pedersen med betraktninger om hvor utfordringene ligger - ikke så mye i det fysiske, men i hvordan strukturene mangler for organisering. Vi anbefalte til slutt en pilot, for å hjelpe kommunen gå fra passiv til aktiv forvaltning av Youngstorget.

Deretter fikk vi alle høre fra Spencer de Grey hvordan Foster+Partners hadde jobbet med å gjøre Trafalgar Square til ett av de mest traffikerte stedene i hele London, til et torg der alle besøkere trygt kunne besøke og oppholde seg der. Det var fantastisk inspirerende å lytte til og få lære fra.

Deretter vandret alle videre til The Barbican Centre, deretter Zaha Hadid Architects, før vi vandret tilbake til Trafalgar Square (via Smithfield) der vi fikk overvære tenningen av Oslos juletre og gave til London. Deretter ble det omvisning og sosialt på The Conduit, rett ved Covent Garden. The Conduit er en spennende møteplass i London, der kapital og gründere med engasjement for Impact Investments møtes. The Conduits første møteplass utenfor London åpner i Oslo i september.

Her er noen bilder fra dagen:

Andre saker

11. desember 2022

Youngstorget trenger mer kjærlighet, ikke mer øl

21. april 2022

Disse strategiene stiller alle seg bak!

31. mars 2022

Syv strategier for Youngstorget

05. november 2021

Torguka i film og bilder

12. september 2021

Tusen, tusen takk for denne gang!

06. september 2021

Big Dipper presenterer konserter på Youngstorget under Torguka

06. september 2021

Idèmyldring: Kan vi sammen gi nytt liv til Oslos viktigste torg?